A weboldal cookie-kat használ. További információk.
  • ganoderma ganoderma-text KÍNÁBAN MÁR TÖBB EZER ÉVE
    RENDKÍVÜL HATÉKONY
    GYÓGYNÖVÉNYKÉNT TARTJÁK SZÁMON.
    OLYAN GYÓGYNÖVÉNY,
    MELYNEK NINCS MELLÉKHATÁSA
    MÉG HOSSZÚ TÁVÚ HASZNÁLAT UTÁN SEM.
    JAVÍTJA A SZERVEZET ÁLTALÁNOS
    ÁLLAPOTÁT, ÖNGYÓGYÍTÓ KÉPESSÉGÉT.
  • ganoderma ONE DRAGON MODELL A TERMELÉSTŐL AZ ÉRTÉKESÍTÉSIG
    A TELJES FOLYAMATOT
    A VÁLLALAT TARTJA KÉZBEN.
  • ganoderma VÁLTSD VALÓRA AZ
    ÁLMAIDAT A DXN-NEL!
    RAGASZKODJ
    AZ EGÉSZSÉGEDHEZ!
    LÉGY ANYAGILAG
    FÜGGETLEN!
    ÉLJ MAGASABB
    ÉLETSZÍNVONALON!
    VALÓSÍTSD MEG
    ÖNMAGAD!
CSATLAKOZZON
MOST!
2017 Június
H K Sze Cs P Szo V

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Keresztnév:

E-mail:

Termékismertető   Üzleti lehetőség

Írja be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

Visszahívunk!

Ha úgy érzed, hogy inkább személyesen szeretnél erről az üzletről velem, vagy munkatársaimmal beszélni, add meg a
Nevedet:

 

Kérlek a telefonszámod mellett add meg az országod kódját (amennyiben nem Magyarországon élsz)!

telefonszámodat:

 

vagy Skype elérhetőségedet:

 

vagy e-mail címedet:

 

és írd be a képen látható feliratot!

captcha
Kérek egy újat!

 

márc

20

A SPIRULINA alga természetes egészségvédő élelmiszer

2017.03.20 - hétfő


 

A Spirulina rendkívül széles hatásterülettel rendelkezik:

 

1. Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír.

2. Csökkenti a vérnyomást.

3. Megelőzi a szabad gyökök megjelenését.

4. Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását.

5. Erősíti az immunrendszer működését, különösen a makrofágok stimulálása révén, amelyek segítik a hulladékok eltávolítását a szervezetből, antigéneket tartalmaz, amelyek az AIDS ellen küzdenek.

6. Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek.

7. Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását.

8. Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérjéét.

9. Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni.

10. Könnyen emészthető vas forrása.

 

1 gr Spirulina 1 kg zöldség és gyümölcs vitaminjait és ásványi anagát tartalmazza

A SPIRULINA alga természetes egészségvédő élelmiszer.


A spirulina hatásáának felfedezése

 

A természetből gyűjtött algák fogyasztása több népnél már évszázadokkal ezelőtt sem volt ritka. Mexikóban, a Tenochtitlan-n tó mellett, a Spirulina maxima felhasználásával készített kékeszöld színű sütemény az aztékok kedvelt eledele volt.

Közép-Afrikában, a Csád-tó környékén élő Kanembou-törzs tagjai pedig dihének nevezett, főzelékszerű ételt állítottak elő Spirulinából.

Az utóbbi 20-30 évben a világ számos országában elkezdték termelni a Spirulina platensis és Spirulina maxima cianobaktériumokat.

 

Élelmiszerként csak steril körülmények között előállított, ellenőrzött minőségű, káros anyagoktól mentes Spirulina használható fel.

 

VÁSÁROLJ SPIRULINÁT A HIVATALOS FORGALMAZÓTÓL 

 

A biomassza nagyüzemi előállítása jelenleg kizárólag nyitott rendszerben (szabadtéri medencékben) történik. A zárt rendszerű technológiát eddig még csak kísérleti, illetve kisüzemi célokra alkalmazták.

A Spirulina-termelés volumene az utóbbi években világszerte számottevően emelkedett. Jelenleg az előállított biomassza döntő mennyisége emberi fogyasztás célját szolgálja, jellemzően egészségmegőrző élelmiszerként (divatos kifejezéssel health foodként) értékesül.

 

A chlorophyll (klorofill) elősegíti a máj, az epe, a vastagbél, a teljes emésztő rendszer, a nyirokrendszer (nyirokvezetékek, nyirokcsomók), a légző szerveink (tüdő, légcsövek, orr, orrüreg, torok), a vizelet kiválasztó rendszer (vesék, hólyag, húgycső), a bőr (verejték-, könny- és faggyúmirigyek) méregtelenítési folyamatait.

 

Olyan alapos méregtelenítést végez, hogy azokat a régóta elraktározott és zsírral körbevett savas melléktermékeket és toxinokat is feloldja, és kiüríti a testünkből, amiktől az egyszerűbb méregtelenítő diétákkal vagy böjtökkel nem tudnánk megszabadulni.


Mit tartalmaz a spirulina tabletta?

 

A Spirulinát tabletta vagy kapszula formájában hozzák forgalomba.

- A termék szárazanyag-tartalma 93-97%.

- A Spirulina platensis fehérjében rendkívül gazdag, átlagosan mintegy hatvan százalékát teszi ki a fehérje.

- Gazdasági szempontból a biliproteinek (pl. c-fikocianin) a legértékesebbek, ezek a vízoldható kék pigmentek

- a zöld klorofillel és a narancssárga béta-karotinnal együtt okozzák a Spirulina jellegzetes kékeszöld színét.

- Zsírsavösszetétele nagyon kedvező, bár jelentős mértékben függ a környezeti feltételektől.

Átlagosan mintegy 27-28% telített és 72-73% telítetlen zsírsavat tartalmaz.

A zsírsavfrakció 10-30%-a gamma-linolénsav, amely egy viszonylag ritkán előforduló, többszörösen telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség. K

iváló Spirulina-törzsek használata és megfelelő feldolgozási technológia alkalmazása esetén a biomasszának legalább 1%-át teszi ki a gamma-linolénsav-tartalom.

 

VÁSÁROLJ SPIRULINÁT A HIVATALOS FORGALMAZÓTÓL 

 

Gamma-Linolénsav (GLA)

A Spirulina gamma-linolénsav tartalma nagyon magas. A GLA szerepe a szervezet működését tekintve rendkívül sokrétű. Egyrészt fontos az immunrendszer megfelelő működéséhez, másrészt gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést. Megakadályozza a vérlemezkék összetapadását, ezáltal csökken a vérrögök kialakulásának veszélye. Pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet, így csökkenti az érelmeszesedés kockázatát. Javítja az idegrendszeri működést, kiüríti a felesleges folyadékot a szervezetből. Közismerten kiegyensúlyozó hatása van a vércukorszintre.

Dr. Hass, a Staying Health With Nutriti on című könyv szerzője szerint a GLA a következő tünetek kezelésében volt hatékony:

- A keringési rendszer elváltozásai

- Ízületi gyulladás (reuma és más gyulladásos betegségek)

- Bőrelváltozások (ekcéma, pattanások, dermatiti s)

- Allergiák, asztma

- Szklerózis multiplex

 

A GLA számtalan különféle módon hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez és ennek eredménye messze túlmutat egy jó állapotbanvlévő immunrendszeren.

1980-ban semmit nem kutattak intenzívebben, mint a GLA-t. Csak ebben az évben hozzávetőlegesen 200 klinikai kutatást végeztek orvosi egyetemeken és kutatóintézetekben világszerte. Horrobin és munkatársai placebo kontrollos humán kísérletekben vizsgálták a GLA hatását a különböző memóriavesztéses állapotokon. A kísérletek eredményeként megállapítható, hogy mind az alkohol által előidézett, mind a skizofrénia okozta memóriadeficit esetében szignifikáns javulás következett be.

A szerzők megállapították, hogy a GLA potenciális étrendkiegészítő lehet különböző dementiás állapotokban, ill. Alzheimer-kórban.

- Ami vitamintartalmát illeti, a Spirulina a béta-karotin leggazdagabb természetes forrása, huszonötször több béta-karotin van benne, mint a sárgarépában.

- Emellett még D-, K- és B12-vitaminból tartalmaz számottevő mennyiséget.

- Sok benne az ásványi anyag is (vas, mangán, magnézium), mégpedig szerves kötésben, vagyis könnyen felszívódó formában.

- A spirulina 65-71% proteinből áll.

 

Ezek a proteinek biológiailag teljesek, ami azt jelenti, hogy megfelelő arányban tartalmazza mind a 8 esszenciális aminosavat. A legtöbb növényi étel nem teljes értékű, mivel hiányzik belőlük egy vagy több aminosav. Sajnálatos, hogy szervezetünkből a hiányos táplálkozás következtében hiányoznak a létfontosságú aminosavak.

A szervezetnek proteint kell előállítania saját működési problémáinak kijavításához. Ehhez csak oly módon jut hozzá, ha az elfogyasztott élelemben egyidejűleg minden protein összetevő jelen van. Ha ez nem teljesül, a bevitt aminosavak elvesznek. Megfelelő protein bevitele esetén is előfordulhatnak emésztési problémák, ez megakadályozhatja az összes összetevő emésztését.

A spirulina olyan formában tartalmazza a szükséges aminosavakat, melyek ötször könnyebben emészthetők, mint a hús vagy a szója protein.

 

VÁSÁROLJ SPIRULINÁT A HIVATALOS FORGALMAZÓTÓL 

 

A spirulinában 8 esszenciális aminosav található:

 

  • ISOLEUCIN
  • Az optimális növekedéshez, az intelligencia fejlődéshez és a nitrogén egyensúly fenntartásához szükséges. A szervezet más, nem esszenciális aminosavak létrehozásához is használja.
  • LEUCIN
  • Stimulálja az agyműködést, növeli az izomzat energiaszintjét.
  • LYSIN
  • Felépíti a vér antitest blokkolását, erősíti a keringési rendszert és fenntartja a természetes sejtnövekedést.
  • METHIONIN
  • Létfontosságú lipotropic (zsírt és lipideket metabolizáló) aminosav, fenntartja a máj egészségét. Antistressz tényező, nyugtatja az idegeket.
  • PHENYLALANIN
  • A pajzsmirigy számára szükséges, mely thyroxint termel és stimulálja a metabolizmust.
  • THREONIN
  • Javítja a bélműködést, és az emésztési hatékonyságát.
  • TRYPTOPHAN
  • Megnöveli a B-vitaminok hasznosítását, fokozza az idegek egészségét, és javítja az érzelem stabilitását. Nyugalomérzetet biztosít.
  • VALIN
  • Serkenti a mentális teljesítmény és az izmok koordinációját.

 


A spirulina nem esszenciális aminosavai:

 

A spirulina 12 nem esszenciális aminosavak közül 10 fajtát tartalmaz. A "nem-esszenciális" kifejezés nem azt jelenti, hogy ezekre az aminosavakra a szervezetnek nincs szüksége. Inkább azt jelzi, a szervezet képes előállítani őket, ha szüksége van rájuk, ha megkapja a megfelelő élelmiszer összetevőket. Kétségtelenül a szervezetet sokkal jobban szolgálja, ha ezeket a kitűnő protein összetevőket készen és teljességében megkapja a bevitt élelemmel együtt, mivel minden aminosavnak jelen kell lennie ahhoz, hogy a sejt enzimeket, proteineket, hormonokat és agykémiai anyagokat, illetve a metabolizmushoz szükséges összetevőket elő tudja állítani.

Szervezetünk biokémiai elemek ezreiből áll, és működik.

 

  • ALANIN (5,82%) Erősíti a sejtfalakat.
  • ARGININ (5,98%) Fontos a férfiak szexuális egészségéhez, az ondófolyadék 80%-a arginin. Segíti a vér méregtelenítését.
  • ASZPARTÁMSAV (6,34%) Segíti a szénhidrát sejtenergiává alakulását. CYSTIN (0,67%) Segíti a hasnyálmirigy egészségét, amely stabilizálja a vércukrot és a szénhidrát metabolizmust. Használják néhány típusú ételallergia és intolerancia csillapításához.
  • GLUTAMINSAV (8,94%) A glukózzal az egyik alapvető agysejt tápanyag. Az alkohol iránti vágy csökkentésére használják és stabilizálja a mentális egészséget.
  • GLYCIN (3,5%) Elősegíti a sejtek energia és oxigén felhasználását.
  • HISTIDIN (1,08%) Erősíti az idegpálya kapcsolódást, különösen a hallószervekben. Süketülés esetén az állapot visszafordításában használják.
  • PROLIN (2,97%) A glutaminsav elő-anyaga.
  • SERIN (4%) Segíti a fül idegrostok zsíros védőburkának létrehozását.
  • TYROSIN (4,60%) Lassítja a sejtek öregedését, elnyomja a hypothalamus éhségközpontjának működését.

 

 

A spirulina esszenciális ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz, melyeket növekedése során nyel magába, könnyen felszívódó formában:

KÁLIUM (15,400 mg/kg) Az egyik legfontosabb ásványanyag, mely szabályozza a szervezet elektrolit szintjét. Hiánya szívbetegséget, magas vérnyomást, mellékvese kimerülést és izomsorvadást okozhat.

KÁLCIUM (1,315mg/kg) A szervezetben legbőségesebben található anyag, különösen fontos a csontok és fogak egészségéhez, de szerepet játszik, az izmok idegpálya átvitelében.

A spirulina körülbelül annyi kálciumot tartalmaz grammonként, mint a tej. CINK (39 mg/kg)

Több, mint 30 létfontosságú enzim reakciójához szükséges ásványanyag. Kiemelkedő hatása van a mentális egészségre, a bőrtónusra, a prosztata funkcióra és az öngyógyító képességre.

MAGNÉZIUM (1,915 mg/kg) Hiánya izomgörcsöket, így szívrendellenességet is okozhat. Elősegíti a B és C vitaminok, illetve a protein beépülését.

MANGÁN (25 mg/kg) Aktiválja az enzimrendszert, a cinkkel együtt. Elősegíti a neurotransmitter acetylcholin működését, és a vércukor szintjének stabilizálását.

SZELÉN (0,40 ppm) Eredetileg mérgező nehézfémnek gondolták, ma már tudják, hogy szükséges az egészséghez. Megakadályozza az öregedést, a veszélyes oxidációt és a szabadgyökök képződését, csökkenti a rákkeltő anyagok mérgező hatását és hatékonyabbá teszi a szívműködést. VAS (580 mg/kg) Elősegíti a hemoglobin, az oxigént szállító vérpigmenteket képződését, melyek az egészséges vörösvérsejtekben találhatók. A vashiány a leggyakoribb a szülőképes korú nők között. F

OSZFOR (8,42 mg/kg) Az emberi szervezet második legfontosabb ásványa, gyakorlatilag minden egyes sejtben megtalálható. A kálciummal együtt hat, és fenntartja a csontsűrűséget. Elősegíti a szénhidrátok és a B-vitaminban található niacin és riboflavin emésztését. Vitaminok A spirulina számos vitamint is tartalmaz, melyek minden élő szervezet számára szükségesek a metabolizmus folyamatában:

PYRIDOXIN vagy B6 (3 mg/kg) Szerepet játszik a protein lebontásában és beépülésében. Védi a szív egészségét, stabilizálja a női hormonszinteket. Dr. Carl Pfeiffer bizonyította, hogy a B6 vitamin a cinkkel együtt képes a skizofrénia néhány formáját gyógyítani.

BIOTIN (0,4 mg/kg) A szénhidrát metabolizmusa során a biokémiai reakciók közben keletkező szénmonoxidot szállítja. Co-enzimként is működik, a B-vitamin komplexum feldolgozása során. A nyers tojásfehérje és néhány nyers hal elpusztítja a biotint.

COBALAMIN vagy B12 (2 mg/kg) Az összes vitamin közül ezt tudja a legnehezebben megszerezni a szervezet növényi forrásból. A spirulina nagyon gazdag ebben a ritka vitaminban, 250%-kal többet tartalmaz, mint a marhamáj, melyről régebben azt gondolták, hogy a leggazdagabb természetes forrás. Egy adag spirulinával könnyedén túllépi a napi 1,5-3 milligramm ajánlott fogyasztást.

A B12 hiánya vészes vérszegénységet, az idegek degenerációját, korai szenilitást, kövérséget és mentális betegségeket okoz, mely skizofréniával is járhat. Az ismert gyógytermékek és kapszulák többsége ma már szintetikus B-12 vitamint tartalmaz.

PANTOTÉNSAV (11mg/kg) "Stressz" vitamin, melyet a mellékvese használ a koleszterinnel és C-vitaminnal együtt a kortizon és más sztereoidok előállítására, válaszként a fizikai és mentális stresszre. Hiánya erősíti az allergia érzékenységét, a fertőzéseket és a degeneratív betegségeket, mint az arthritis és a reuma. A fekélyeket és hypoglycemia kialakulását is vitaminhiánnyal hozzák összefüggésbe.

FOLSAV (0,5 mg/kg) Létfontosságú a a vörösvérsejtekben a megfelelő hemoglobin képződésében. Hiánya visszamaradó növekedést, bőrpigment betegségeket, korai őszülést okoz.

INOSITOL (350mg/kg) Életfontosságú lipotropikus élelem, amely fenntartja a májs egészségét, és segíti a rákkeltő méreganyagok lebontását, különösen a női hormonok feleslegét. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. A máj cholint, inositolt használ a lecitin előállításához. A szervezet számára az inositol második legfontosabb vitamin, a niacin után. Tanulmányok jelezték, hogy az inositol a biotinnal csökkenti a hajhullást.

VÁSÁROLJ SPIRULINÁT A HIVATALOS FORGALMAZÓTÓL 

 

 

NIACIN (118 mg/kg) Nikotinsavként és niacinamid néven is ismerjük. Utóbbiak alternatív formulák, a niacin a lényeges a testi egészséghez. Dr. Abram Hoffer teljesen kigyógyított skizofrén eseteket a niacin használatával. Hatásos koleszterinszint csökkentő. RIBOFLAVIN vagy B2 (40 mg/kg): A legáltalánosabb vitaminhiányt okozó, hályogot, látási problémákat, vizesedő szemeket és kezelhetetlen ekcémát okoz.

 

THIAMINE vagy B 1 (55 mg/kg) Az étkezéssel bevitt szénhidrát lebontásának co-enzime. Fenntartja a vér glükóz szintjét. Hiánya gyengeséget, szívkárosodást, hasi problémákat és rossz oxigénállátást, erős hiánya halált is okozhat, a kritikus mérgezés a nem feldolgozott szénhidrát részekből keletkezik.

TOCOPHEROL vagy E-vitamin (190mg/kg) A spirulina grammonként több E-vitamint tartalmaz, mint a tiszta búzacsíra grammonként. Ez a vitamin védi a szívet és a keringés egészségét, segíti a sejtek oxigénellátását, így is védve a szervezetet az öregedés ellen.

 

Karotének

 

A növényi élelmiszerek néhány anyaga nem valódi vitamin, csak előanyagot biztosít a szervezet számára, melyből az a megfelelő vitaminokat képes létrehozni.

 

Nagyon fontos azonban tudni azt, hogy az immunrendszert erőteljesen stimuláló, erősítő táplálékok fogyasztásakor - így pl. a Ganoderma termékek, vagy a Spirulina alga esetében is - az autoimmun betegségre való hajlam vagy fennálló betegség esetén nem kizárt, hogy a tünetek felerősödnek.

Ezért tehát A KEZELŐORVOS VÉLEMÉNYÉT AUTOIMMUN BETEGSÉGEK ESETÉBEN MINDIG KI KELL KÉRNI, UGYANIS AZ IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSE EBBEN AZ ESETBEN ROSSZABBRA IS FORDÍTHATJA A DOLGOKAT!

 

Természetes forrás

A Spirulina termékek fogyasztása tehát sokkal inkább javasolható, mint a manapság oly népszerű pezsgőtablettáké ill. ásványi anyag- és nyomelem-készítményeké, amelyek szervetlen formában tartalmazzák az összetevőket, ennélfogva felszívódásuk csak nagyon alacsony hatásfokkal történik meg.

A tenyésztésre használt tápoldat összetételének célszerű módosításával a Spirulina platensis-t jelentős mértékben lehet dúsítani mikroelemekkel (cink, szelén, jód stb.) és vitaminokkal (A, C, E-vitamin), így a kedvező táplálkozás-élettani hatások tovább fokozhatók.

A nyomelemekkel történő dúsítás egyébként egy másik mikroorganizmus-csoportnál, az élesztőgombáknál széles körben alkalmazott, nagyon kedvelt eljárás.

 

Csakhogy az élesztők viszonylag vastag, cellulózból felépülő sejtfallal rendelkeznek, ami az emberi szervezet számára emészthetetlen, így a mikroelemek hozzáférhetősége is kérdéses. Ezzel szemben a cianobaktériumok sejtfala tökéletesen emészthető. Ráadásul a Spirulina nukleinsav-tartalma is csak negyede-ötöde az élesztőgombákénak. Ez azért nem mellékes körülmény, mert a nukleinsavak lebontása során húgysav keletkezik, ami vesekőképződéssel, köszvény kialakulásával járhat.

 

VÁSÁROLJ SPIRULINÁT A HIVATALOS FORGALMAZÓTÓL 

 

 

A Spirulina nemcsak az emberi szervezetre, de pl. a joghurt, vagy a probiotikus savanyú tejtermékek gyártásához felhasznált tejsavbaktériumokra is igen kedvező hatással van azáltal, hogy serkenti szaporodási sebességüket és savtermelési aktivitásukat.

 

Tehát azon túlmenően, hogy - összetételéből adódóan - még értékesebb táplálékká varázsolja az amúgy is becses táplálkozás-élettani tulajdonságokkal rendelkező savanyú tejtermékeket, ahhoz is hozzájárul, hogy a tejsavbaktériumok és a bifidobaktériumok élősejtszáma magas értéket érjen el, és a tárolási idő alatt hosszan ezen a magas szinten maradjon.

 

A jövő tápláléka a Spirulina

Szakmai körökben a jövő táplálékaként emlegetik a Spirulinát. Ennek ellenére több országban már ma is jelentős a fogyasztása.

Tabletta illetve kapszula formájában célszerűen napi háromszori alkalommal veszik magukhoz a fogyasztók a 4-6 g-nyi - vagy akár ezt meghaladó - mennyiséget.

A por alakú termék joghurtba, müzlibe, gyümölcslébe, vagy salátába keverhető. A rendkívül kiterjedt tudományos szakirodalom mellett, az Egyesült Államokban külön szakácskönyvek foglalkoznak a Spirulina táplálkozási célú elkészítésének lehetőségeivel. (dr. Varga László - Dénes Vanda)


VÁSÁROLJ SPIRULINÁT A HIVATALOS FORGALMAZÓTÓL 

DXN Facebook Share Megosztás Facebook-on